Egyedi, fenyőkímélő, karácsonyfa kartonból. Díszíthető, dekorálható, önmagában szerethető. Összes termékünk megtalálható


KreARTON: www.kreativ-dekoracio.hu

Látogassatok el hozzánk!

KreARTON karton karácsonyfa

2015. február 23., hétfő

Le- és kirajzoltuk a szörnyeket

Színtérben, a múlt szerdai foglalkozáson a mumusok volt a téma. Ettől vezérelve, itthon, mi is elkészítettük a saját, családi mumusainkat. Annyiban kiegészítve, hogy a rossz mumusokat bezártuk egy házba, melynek még az ablakai is rácsosak.
Először terveztünk, beszélgettünk. Milyen mumusok léteznek: jó, vagy rossz? Mindkettő? Meyik milyen? Mire hasonlít?
KreARTON_művészeti_foglalkozás_gyerekeknek1
Majd meghatároztuk, mennyi rossz mumus, és milyen tulajdonsággal kerül a házba. Teljes mértékben a gyerekek irányították a történteket, én csak kérdeztem.
Mindeközben előre vetítettem, hogy a jó mumusoknak is lesz helye, őket is lerajzoljuk, egy különálló papírlapra.
 A rossz mumusok valóban rondák, és félelmetesek lettek, míg a jó szörnyeink szép, nagy, derűs rajzok. Annyira belejöttek, hogy egyik született a másik után. Utána egy alkalmi tárlatot rendeztünk be itthon, ahol egymás mellé kerültek az asztalon.
KreARTON_művészeti_foglalkozás_gyerekeknek2
És adalékként megsúgom, azt is eldöntöttük, hogy a rossz mumusokat megjavítjuk, hiszem mindenki képes változni és javulni. Ez volt számomra a fő tanulság, amit maguk a gyerekek fogalmaztak meg (nagyon enyhe terelgetés hatására). A rajz maga és a hozzá kapcsolódó tematika, valamint a beszélgetés is segít felszínre hozni érzelmeket, félelmeket.
Lélek felszabadító elfoglaltság volt, felnőtt fejjel is :)
KreARTON_művészeti_foglalkozás_gyerekeknek3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése