Egyedi, fenyőkímélő, karácsonyfa kartonból. Díszíthető, dekorálható, önmagában szerethető. Összes termékünk megtalálható


KreARTON: www.kreativ-dekoracio.hu

Látogassatok el hozzánk!

KreARTON karton karácsonyfa

2016. november 17., csütörtök

Újrahasznosított geometrikus díszek maradék lapokból

KreARTON_geometrikus_díszekA geometrikus díszeknek nem csak karácsonykor vagyok a rabja. Egész évben szép, letisztult, minden alkalomhoz használható díszítés. Kifejezetten natúr alapanyagokból készítettük el most legutóbb őket, a NATU felkérésére. A NATU box egy hazai alkotók termékeiből válogatott rendelhető ajándékdoboz, ami az újrahasznosítás, etikus design követeként gyűjti össze termékeit.
Az újrahasznosítás jegyében készítettük el mi is ezeket a díszeket, amiket mindenféle talált, maradék papírlapból álmodtunk meg.
Az alapja egy köteg kotta és régi füzetlapok voltak. Aki otthoni gyártásba kezdene, használhat hozzá bármilyen más papírt: régi - vagy épp csak most kiolvasott, de kidobásra ítélt - újságot, térképet, maradék füzetlapot, stb.
A weboldalunkon olyan készletben áruljuk, ahol a motívumok csillogó papírra lettek nyomtatva. Ezek kicsit ünnepélyesebb hangulatúak, amik kifejezetten szép kiegészítői natúr, kartonból készülő karácsonyfáinknak.
KreARTON_geometrikus_díszek
A csomagunkban 4 lapon, összesen 5 dísz nyomatát találjátok. Az elkészítés egyszerű, de íme egy kis segítség:
KreARTON_geometrikus_díszek
1., Vágd ki a formákat a körvonalak mentén. Használhatsz ollót, és sniccert is, amelyikkel kényelmesebb dolgoznod.











KreARTON_geometrikus_díszek
2., Egy vonalzó segítségével hajtsd be a papírt, az összes vonal mentén. A nyomtatott vonalakat érdemes befelé hajtani, hogy a dísznek ne a külsejére essenek az összeállítás után.









KreARTON_geometrikus_díszek
3., A mellékelt fekete-fehér pékzsineget akasztónak használhatod. Bármilyen más fonal, zsinór is megfelel, ami a szemednek kedves. Ezt a lap belsejéhez ragaszd hozzá. A ragasztóra kenhető és nem folyékony ragasztót javasolunk. Ez bárhol kapható, ugyanúgy papír ragasztó, azzal az előnnyel, hogy nem áztatja el a papírt. Ha vékonyabb papírra dolgozunk ez fontos, mert különben hullámosan szárad. (nálunk a Pritt márkájú vált be a legjobban - mindenféle marketing cél nélkül mondom)
Ha behajtottad a vonalak mentén, hajtsd össze a formát, ellenőrizd, hogy minden vonal valóban meg lett hajtva, ragasztás közben már nehezebb ezeket pótolni.
img_9658
4., A forma külső részénél lévő füleket ragasztózd be a külső oldalán, tehát nem ott ahol a nyomtatott vonalak vannak. Ezek tartják össze a formát, őket kell becsúsztatnod a másik oldalon a lap alá. Én egy időben beragasztózom az összeset és gyorsan, egyesével illesztem őket. Így könnyebb, mint már félkész formánál ragasztózni a maradék füleket.




5., Kész! Remélem nem volt nehéz :)
img_9679
Köszönet a kottákért az artKRAFT-nak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése